logolinksrand Hamburg City Freelancer Server Foren-Übersicht
Players:0/64    *Mod here*
Server Load:0 msec 
Deaths per Minute:0
logorechts  
  SERVERIP : hc.flserver.de:2302
Discord Community: https://discord.gg/xh4ckhY


 
  Portal  •  Forum-FAQ  •   Suchen  •  Registrieren  •  Einloggen, um private Nachrichten zu lesen  •  Login  
  Donation/Spenden  •   Donation List  •   HC Forum Rangsystem Info  •   Player Rankings  •   Banned Players  
/

   
 Technical Problem Nächstes Thema anzeigen
Vorheriges Thema anzeigen
Neues Thema eröffnenNeue Antwort erstellen
Autor Nachricht
Aledorru







Beiträge: 30

Beitrag Titel: Technical Problem
Verfasst am: 03.07.09 12:01
Antworten mit ZitatNach oben

I just got a new monitor , an ASUS MM19SE , 19'.
Problems appeared when I tried to play FL again.
With vsync off , it seems that it has a problem in 'focusing' on the objects near my ship.This means that each time I move , the objects near my ship become a bit blured.
Tbh this a bit painful for the eye so I'd rather not have it.
I tried turning vsync back on -> same problem.
I played other games like Delta Force Black Hawk Down , Battlefield 2 and Le Mans 24 hours , and this doesn't happen , everything is smooth.
So my guess that it's not the monitor itself but some wrong settings.

Anyone had this problem before ?
What should I search for in the options ?

I got an nVidia 7300 LE Graphic Card.
Aledorru is offline Benutzer-Profile anzeigenPrivate Nachricht senden
Aledorru







Beiträge: 30

Beitrag Titel:
Verfasst am: 03.07.09 18:49
Antworten mit ZitatNach oben

Bump.

I tried updating the drivers but no change.
It seems that no matter how many FPS I get the same blur , it's like when moving with high speed.
The second I stop image comes back to normal.
Like I said I don't think it's the monitor , in other games works just fine , so I think I'm missing something in either the monitor settings or the gfx card >.<

I really don't want to quit FL cause of a stupid reason like this , but I can't actually play with that blur.It's like fighting in fog and it's painful for the eyes.
Aledorru is offline Benutzer-Profile anzeigenPrivate Nachricht senden
Aledorru







Beiträge: 30

Beitrag Titel:
Verfasst am: 03.07.09 18:56
Antworten mit ZitatNach oben

Btw , sorry for triple post.

I'm posting a screen ( I added blur in photoshop , as I can't capture it ingame ).

Posted Image, might have been reduced in size. Click Image to view fullscreen.

The HUD elements don't get affected , just the objects around me , and it seems that the blur depends on the speed I'm moving >.>

To be honest I can't find any logical reason for this to happen , so I'd appreciate some help.
Aledorru is offline Benutzer-Profile anzeigenPrivate Nachricht senden
HappyMeal
Vice Admiral


financial_expert_gold time_bandit_bronze basefinder_gold jumpholefinder_gold

combat_expert_bronze rpgchar hcl_gunso_bronze

Playtime: 1121h
Webmissions: 33


Beiträge: 1968
Wohnort: Erlangen

Beitrag Titel:
Verfasst am: 03.07.09 19:37
Antworten mit ZitatNach oben

force you monitor to work at a refreshrate of at least 60 Hz (more would be better).
you can do that with grafic-tools from nvidia. there should somewhere be an option or sth so you can force these refreshrates. maybe it helps.

EDIT: i'm stupid. if you made that picture up there with the screen-shot key, the monitor can't be the problem.

_________________
Cheating is often more efficient (Seven of nine)
HappyMeal is offline Benutzer-Profile anzeigenPrivate Nachricht senden
Aledorru







Beiträge: 30

Beitrag Titel:
Verfasst am: 03.07.09 20:18
Antworten mit ZitatNach oben

HappyMeal hat folgendes geschrieben:
force you monitor to work at a refreshrate of at least 60 Hz (more would be better).
you can do that with grafic-tools from nvidia. there should somewhere be an option or sth so you can force these refreshrates. maybe it helps.

EDIT: i'm stupid. if you made that picture up there with the screen-shot key, the monitor can't be the problem.


It's already forced at 75 Hz.
Well I edited the pic like I said cause I can't capture the blur.It seems it does not appear in the actual frame but only in sequence.But that's how the blur look ingame.
It's almost if something delays the frames and they overlay.
EDIT:
If it truly was the monitor , I should have had the same problem in other games.
And beside even in Freelancer I should have seen the HUD blured.
But only the objects seem to get that way...

I'll try a FL reinstall , though I'm sure that won't fix it
Aledorru is offline Benutzer-Profile anzeigenPrivate Nachricht senden
Syd
Rear Admiral


financial_expert_silber time_bandit_gold basefinder_gold jumpholefinder_gold

combat_expert_bronze rpgchar urgestein_bronze financial_supporter



Playtime: 1734h
Webmissions: 407


Beiträge: 4982

Beitrag Titel:
Verfasst am: 03.07.09 20:23
Antworten mit ZitatNach oben

do you use the bloom? There is an blur funktion, too
and... maybe a movie will _show_ us the problem

_________________
Posted Image, might have been reduced in size. Click Image to view fullscreen.
Wieso baut man Mauern ohne Türen?
Syd is offline Benutzer-Profile anzeigenPrivate Nachricht senden
HappyMeal
Vice Admiral


financial_expert_gold time_bandit_bronze basefinder_gold jumpholefinder_gold

combat_expert_bronze rpgchar hcl_gunso_bronze

Playtime: 1121h
Webmissions: 33


Beiträge: 1968
Wohnort: Erlangen

Beitrag Titel:
Verfasst am: 03.07.09 20:58
Antworten mit ZitatNach oben

mit dem blur meint er die verzerrung nicht den bloom effekt.

_________________
Cheating is often more efficient (Seven of nine)
HappyMeal is offline Benutzer-Profile anzeigenPrivate Nachricht senden
Aledorru







Beiträge: 30

Beitrag Titel:
Verfasst am: 03.07.09 21:19
Antworten mit ZitatNach oben

I'll post a video tomorrow to give you a better idea.

Right now I'm just too tired.

Thanks for the help
Aledorru is offline Benutzer-Profile anzeigenPrivate Nachricht senden
Syd
Rear Admiral


financial_expert_silber time_bandit_gold basefinder_gold jumpholefinder_gold

combat_expert_bronze rpgchar urgestein_bronze financial_supporter



Playtime: 1734h
Webmissions: 407


Beiträge: 4982

Beitrag Titel:
Verfasst am: 03.07.09 21:35
Antworten mit ZitatNach oben

HappyMeal hat folgendes geschrieben:
mit dem blur meint er die verzerrung nicht den bloom effekt.


is mir schon klar, nur gibts in der enbseries gibts auch eine blur funktion

_________________
Posted Image, might have been reduced in size. Click Image to view fullscreen.
Wieso baut man Mauern ohne Türen?
Syd is offline Benutzer-Profile anzeigenPrivate Nachricht senden
Aledorru







Beiträge: 30

Beitrag Titel:
Verfasst am: 04.07.09 09:12
Antworten mit ZitatNach oben

Code:
http://www.mediafire.com/?sharekey=fdc52296007e2aeb111096d429abd3603f87132a4e1daca45621d66e282a0ee8


Watch carefully the guy I'm targeting , his name especially.That blur that appears is not from the quality of the video (which is pretty good) but the actual blur ingame.
Aledorru is offline Benutzer-Profile anzeigenPrivate Nachricht senden
Beiträge der letzten Zeit anzeigen:      
Neues Thema eröffnenNeue Antwort erstellen


 Gehe zu:   



Nächstes Thema anzeigen
Vorheriges Thema anzeigen
Du kannst keine Beiträge in dieses Forum schreiben.
Du kannst auf Beiträge in diesem Forum nicht antworten.
Du kannst deine Beiträge in diesem Forum nicht bearbeiten.
Du kannst deine Beiträge in diesem Forum nicht löschen.
Du kannst an Umfragen in diesem Forum nicht mitmachen.


 



Kurzmitteilungen
Last 10 Deaths


Google





   
  3 users on website
powered by 230 volt, phpBB with modifications by Niwo. Alle Zeiten sind GMT + 1 Stunde
This page has been viewed 228456139 times.
Servertime: 19:49:54 Current server uptime: 244 days, 0 users, load average: 0.00, 0.00, Server Disk Space free: 23673 MB


Spendenkontostand / donating account balance
Page generation time: 0.4034s (PHP: 59% - SQL: 41%) - SQL queries: 20 - GZIP disabled - Debug off